Veljača 18, 2019
Predstavljanje projekta NATURE&WILDLIFE i tiskovna konferencija

U četvrtak, 14. Veljače 2019. god. u Jezerskom hramu u Cerknici, predstavljen je projekt NATURE&WILDLIFE – iskustva prirode i promatranje divljih životinja.

Na prvoj konferenciji projekta NATURE&WILDLIFE predstavnici projektnih partnera i turističkih organizacija obiju zemalja predstavili su zajedničke ciljeve i aktivnosti za razvoj atraktivne i ekološki prihvatljive turističke ponude u prekograničnom području slovenske Primorsko-notranjske regije i hrvatskog Gorskog kotara.

Na temelju konkretnih iskustava i rezultata projekta, kreirat će se novi višednevni (prekogranični) turistički programi, koji će biti po mjeri sastavljeni i usmjereni ka osviještenim grupama turista. Pritom će važno postignuće biti  preporuke za oblikovanje održivog produkta promatranja divljih životinja koji će biti na raspolaganju svim zainteresiranima.

Projekt se provodi u okviru Programa međunarodne suradnje Interreg Slovenija-Hrvatska od rujna 2018. do veljače 2021. Vrijednost projekta je 982.694,29 €, a uključuje tri hrvatska i četiri slovenska partnera.

 

Skip to content