Sportski ribolov

Jeste li znali?

Ptice

Ukupno je na području Nacionalnog parka Risnjaka i njegovoj užoj okolici do sada zabilježeno 114...

Ris

Ris je vjerojatno najrjeđa i najskrivenija zvijer koja obitava u Europi. Samo rijetki lovci ili...

Ribiči… okušajte se u mušičarenju na bogatim vodama rijeke Kupe…

Dozvoljen je rekreacijski ribolov “catch and release”:

  • potočna pastrva (Salmo trutta) – (16.05.-30.09.)
  • lipljan (Thymallus thymallus) – (16.05.-15.10.)

Ribolovni revir započinje cca 2  km nizvodno od samog izvora rijeke, na području od Srednjih Kupara “Malni” do utoka Čabranke u Kupu.

Moguć je jedino ribolov mušićarskim štapom i jednom umjetnom mušicom na jednokukoj uduci bez kontra kuke ili jednokukom udicom na kojoj je stisnuta kontra kuka.

Lipljan

Dnevne ribolovne dozvole

Na temelju članka 22. stavka 4. i članka 44. stavka 5. Zakona o slatkovodnom ribarstvu te članka 5. stavka 3. Pravilnika o ribičkim dozvolama u slatkovodnom ribarstvu utvrđena je visina iznosa sredstava za financiranje obveza ovlaštenika ribolovnog prava i visina naknade za ribičke dozvole što za dnevnu dozvolu na području NP Risnjak ukupno iznosi 400,00 kn (53,09 €).

Ribolovne dozvole možete kupiti u Kuparima -Josip Turk (flojzek@gmail.com), u Osilnici u hotelu Kovač (info@hotelkovac.com) i u Turkima – Željko Brekalo (info@riverkupalodge.com).

 

Također, svaki ribič dužan je kupiti ulaznicu u park koja iznosi 45,00 kn (5,97 €) koju je  moguće kupiti na web shopu www.parkovihrvatske.hr, na prodajnim mjestima ribolovnih dozvola i na info punktovima NP Risnjak.

Ribič

Skip to content