Pravila privatnosti

ZAŠTITA PODATAKA

Prikupljanje i korištenje osobnih podataka

Osobni podaci koje posjetitelji upisuju prilikom prijave, odnosno postavljanja i slanja upita putem kontakt forme na ovoj web stranici, slanjem upita elektroničkom poštom na adresu np-risnjak@ri.t-com.hr ili dostavljaju u Javnu ustanovu NP Risnjak putem poštanske pošiljke na adresu Javna ustanova NP Risnjak Bijela Vodica 48, 51317 Crni Lug, koriste se isključivo za buduću komunikaciju, između Javne ustanove NP Risnjak i osobe koja je upit poslala, vezanu uz predmet prijave ili upita.

Slanje osobnih podataka je dobrovoljno i predstavlja privolu pošiljatelja da se oni mogu koristiti u svrhu komunikacije između Javne ustanove NP Risnjak i pošiljatelja koja se odnosi na rješavanje predmeta upita ili prijave.

Podaci se pohranjuju u bazu podataka Javne ustanove NP Risnjak i čuvaju u potpunosti u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka [GDPR (EU) 2016/679].
Javna ustanova NP Risnjak neće otkrivati osobne podatke trećoj strani, osim ukoliko to ne predstavlja zakonsku obavezu.
Javna ustanova NP Risnjak je usvojila fizičke tehničke i organizacijske mjere kako bi osigurala prevenciju povrede osobnih podataka poput gubitka ili oštećenja te nedopuštenog pristupa, mijenjanja ili obrade osobnih podataka. Uvedene su sigurnosne mjere sprječavanja pristupa obradi osobnih podataka neovlaštenim osobama kao i očuvanja sigurnosti osobnih podataka koji se čuvaju ili prenose kako ne bi mogli biti pročitani, kopirani, modificirani, izgubljeni te uklonjeni ili uništeni bez odobrenja. Javna ustanova NP Risnjak čuva osobne podatke samo onoliko dugo koliko je nužno potrebno.

Pošiljatelj podataka ima pravo od Javne ustanove NP Risnjak zatražiti pristup osobnim podacima i njihov ispravak ili brisanje te ima pravo na ograničavanje obrade koja se na njega odnosi, na ulaganje prigovora na takvu obradu, te pravo na prenosivost podataka, sve u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka [GDPR (EU) 2016/679].

Upiti vezano uz ostvarivanje navedenih prava dostavljaju se na adresu: np-risnjak@ri.t-com.hr
Javna ustanova NP Risnjak zadržava pravo korištenja kolačića na svojim web stranicama.

Kolačići

Kolačić je informacija koju web stranica pohranjuje na računalo posjetitelja. Kolačići na stranicama pohranjuju postavke vezane uz prilagođenost web stranice pojedinačnom posjetitelju, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kada se sljedeći put otvori ista web stranica, internetski preglednik šalje podatke iz kolačića koji pripadaju toj stranici. Web stranice koje koriste kolačiće ne mogu dobiti pristup informacijama koji im nisu omogućene i ne mogu pristupiti ostalim datotekama na računalu posjetitelja.

Posjetitelj može samostalno zabraniti pohranjivanje kolačića na vlastitom računalu ili ih obrisati. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u postavkama internetskog preglednika.

Ukoliko smatraju da su im prekršena prava vezana uz zaštitu osobnih podataka, osobe koje su dobrovoljno dostavile podatke u Javnu ustanovu NP Risnjak, mogu podnijeti prigovor Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Skip to content